Gustavsberg Medel (2014-05-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sandarna Ingarö
Arrangör: Gustavsberg
Distans: H40 Medel
Sträcka: 4,3
Sträcka: 5.24 km
Tid: 48:39
En blåsig tävlingsmorgon med snö som övergick i regn som gav sig innan start visade upp en rätt stark kontrast till måndagen några dagar innan som jag tillbringade i Norge i bara skjortan. Över 20 grader en aprilkväll hör inte precis till vanligheterna...

Efter några mindre lyckade långdistanser var dagens fråga om jag skulle klarar mig bättre på medel. Svaret blev ett rätt entydigt nej. Flera misstag under första halvan. Andra halvan var jag dock rätt nöjd med när jag kom i mål. Tyckte att den gick bra i hyfsat tempo. Men inte ens den stod sig särskilt väl i resultatlistan. Misstänker lite elakt att det kan ha hängt ihop med minutstart, kontrollplocksartad bana och god sikt i skogen.
1. Viker skarpt vid kontrollpunkten (bra!) rundar höjden och får en säker väg in till kontrollen. Ändå lite onödig tvekan, men hyfsad start.
2. Det här är bara för dåligt. Har full koll vid sankmarken sydöst om ringen. Varför jag inte bara springer upp och stämplar är ett mysterium. Antagligen släpper jag både karta och kompass och springer på min som vanligt usla känsla. 2½ minut till spillo.
3. 40 sekunder bort i ringen. Minn inte riktigt, men så här efteråt misstänker jag att jag inte greppade åt vilket håll höjdkurvorna gick. Underkänt!
4. Obegriplig liten krok i ringen. 30 sekunder.
5. Märklig utgång som får kompenseras. Sedan tror jag att jag är framme när jag skall vidare ner en höjdkurva. Hade nog kunna kapa i det närmaste en halvminut på sträckan.
6. Långt ifrån spikrak, men ok, med god koll.
7. Riktigt dåligt. Hur svårt kan det vara att ta en riktning när ringarna går i varandra?
8. Ok, fast återigen märkligt dåligt att inte kunna spika när jag vet var jag är i ringkanten.
9. Bra transport. Följer planen att gå över toppen. Sedan brister det på slutet! Två och en halv minut alla gånger.
10. Ok, nu börjar den ur mitt subjektiva perspektiv goda halvan.
11. Bra koll till stigen. Bestämmer mig att säkra genom att följa den till stigkorset. Kostar lite tid, men tycker inte att det är så tokigt tänkt. Avslutningen ok.
12. Ganska bra. Smolket i bägaren en plötslig vild tveksamhet i sista sankmarkspassagen.
13. Bra riktning, med full koll även på kartan. Så skall det se ut!
14. Fortsatt felfritt!
15. Inte helt bra. Först plan att runda sankmarken (de var djupa och svårsprungna i dag). Men när jag ser branten bestämmer jag mig för att gå upp vänster om densamma. Därefter hyfsad avslutning. Hur Winsplits får det till 42 sekunders bom begriper jag dock inte. Sprang alla andra i fältet helt klockrent på linjen utan tvekan?
16. Ingen vidare riktning. Fick kompensera. Avslutningen bra.
17. Prydligt!
18. Avsikten var att gå på linjen, men när jag kom ner till kärret märkte jag att det var hyfsat löpbart så jag rundade höjden med branten på vänstersidan. Bra avslutning igen.
19. Kom löpare från flera håll. Inget misstag, vilket annars hade varit rätt typiskt mig.
Visa kommentarer (0)
 
Gustavsberg Medel (2014-05-01) Gustavsberg Medel (2014-05-01)