Sprint DM (2014-05-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Axelsberg
Arrangör: Mälarhöjden
Distans: Sprint H40
Sträcka: 2,7km
Sträcka: 3.54 km
Tid: 21:09
Kul med sprint! Som sagt tidigare år en helt annan grej! En bom och ett dåligt vägval sammanfattar de grövsta missarna på en enkel bana.
1. Hittar trappan för att jag spanat in löparen innan när jag stod i startfållan. Inte säker på att jag hade klarat det om jag varit först i starfältet.
2. Jättestirrigt! Som jag anade innan fick jag problem med skalan. Tänk att det skall vara så knepigt att anpassa sig till 5000-del trots att man identifierar problemet. Förvirringen blev först till en transportmässig krok. Sedan blev jag väldigt bekymrad över att jag inte hittade huset på kartan. Huvudanledningen var förstås att jag tyckte att det låg så nära att det borde vara betydligt närmare även på kartan. Att huset var grått och inte svart kan också ha spelat in. Märkligt, eftersom jag tror att jag hart full koll åtminstone på den delen av sprintnormen. Att jag sedan bommar kontrollen och rätt och slätt springer förbi den är svårbegripligt och svårförklarligt. Möjligtvis var det så enkelt att jag såg kontrollen vid gropen på långt håll och då övergav kartan. Minns faktiskt inte. Hur som helst riktigt dåligt att bara dra iväg till och med över en asfaltsväg! En minut kostade det plus en massa stress!
3. Inga konstigheter
4. Inga konstigheter
5. Inte precis raka spåret. Inte bra. Värre sedan att jag gick jag på en lurat mig tidigare i sprintsammanhang. Människan lär vara det enda djur som har förmåga att lära sig av andras misstag – men som vägrar att göra det. Jag har tagit detta till nya nivåer eftersom jag vägrar lära mig av egna misstag också. Vet att jag är nära kontrollen och blickar ut men konstaterar att det omöjligtvis kan finnas en brant framför mig. Slutsatsen blir att jag ändå har hamnat tokigt, vilket kostar några sekunder. Visserligen hade jag rätt, för det fanns ingen brant för enligt sprintnormen skall en sådan vara minst en meter. Jag fnyser lite frustrerat när jag stämplar, med rätta, för efter loppet ser jag på kontrolldefinitionen att branten är specad till 60 cm. Ähmenvaf! Fast jag förstår hur de tänkter. Trevligt att ha en kontrollpunkt att välja på. Å dessutom har jag som sagt gått på samma nit tidigare så jag borde ju ha lärt mig.
6. Rätt val, rätt utfört. Fast andra springer fortare!
7. Rätt igen!
8. Jo jag erkänner, min sprintförmåga sträcker sig inte så långt att jag alltid tar höjdkurvor med i beräkningen. Resultatet blev förmodligen tävlingens sämsta vägval. Gissar att jag var rätt ensam om det. På tunnelbanan hem identifierade jag att bästa vägval hade varit omfattning vänster. Följa det rosa området (vad är det för kartfärg?) och göra en tvärförflyttning på det fula ner till asfaltsstigen. Därifrån enkel löpning med minimal höjdtagning. Det kortare, rakare vägvalet (även det vänster dock) börjar ändå med 9-10 höjdkurvor. Uppåt 25 meter som jag tror straffar sig. Själv uppfann jag något helt annat! En rejäl omväg med 16 inledande höjdkurvor, 40 höjdmeter! Kostade tid och ork. Bedrövligt. Hur tänkte jag då? Jo jag identifierade hindrande husen i början och väggen på slutet. Om man bortser från höjdkurvorna är inte ett högervägval helt fel. Att jag sedan Genomför det på et konstigt sätt när utmattningen slår in efter de första åtta höjdkurvorna är en annan sak. Förresten den lilla bågen på fotbollsplanen berodde på att jag några ögonblick siktade in mig på trappan för att sedan ångra mig (rätt).
9. Tror att det var rätt väg.
10. Såg en D21 springa uppför näsan mellan branterna. Inte säker på att jag hade hittat detta själv. Tråkigt dock att det stod massa löpare som ännu inte sprungit och tittade på detta vägval. Inte helt rättvist.
11. Dålig utgång. Sedan bra.
12. Valde trots höjdkurvorna att gå över toppen Tror att det var hyfsat bra.
13. Samma väg tillbaka.
14. Sträcktiderna ljuger. Jag var inte så rapp men stämplade en enhet som inte var synkad.
15. Spurtade bra, men missade hålet i målstämplingen. Spelade inte så stor roll för med en osynkad sistakontroll var jag helt chanslös.
Visa kommentarer (0)
 
Sprint DM (2014-05-07) Sprint DM (2014-05-07)