Stockhol City Cup E1 (2014-05-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Akalla
Arrangör: Södertörn/Sundbyberg
Distans: Sprint H17-
Sträcka: 3km
Sträcka: 4.46 km
Tid: 23:28
Hurra! Godkänd! Här gäller det att glädjas åt allt man kan, greppa varje halmstrå! Kladdkakan efteråt var god också…
Vet inte hur jag skall förklara bort detta. Kan nog konstatera att jag inte klarar skalan. Fattade efteråt att det var 1:4000. (Fast ingenting tyder på att jag hade klarat 1:5000 bättre).
Rent resultatmässigt har jag alldeles för litet hängindex med tanke på 15 sekunders startintervall. Lite motsägelsefullt är det fel att göra sitt eget lopp.
GPS:en har som vanligt lite svårt för sprint och kurvan får därmed tas med en nypa salt.
1. Planen rätt! Men stirrigt genomförande. Först är jag på väg rakt mot det avspärrade området efter skogspartiet. När jag sedan kommer ut på sluttande fältet vet jag att jag skall höger om staketet. Men i huvudet är jag nittio grader fel så jag siktar ner mot hörnet. Stora tunneln förvirrar mig och jag kan korrigera. Ingen toppenstart för självförtroendet.
2. Tror att vägvalet var rätt. Sprang höger om trappan vilket nog sparade en sekund.
3. Mycket nöjd att hitta öppningen i hörnet av det öppna. Fast jag vet inte om vägvalet var bättre än att gå via fyran?
4. Minns inte att rundade staketet, men antar att jag måste ha gjort det.
5. Rätt plan, men här brast förståelse för skalan, kartläsning samt omvärldsuppfattning samtidigt. Problemet med planen var att jag inte såg att den ljusgråa tunneln var en ljusgrå tunnel. Jag läste det som vanlig asfalt. Sedan märkte jag inte att jag sprang över bron. När gubben framför vek av in i tunneln undrade jag vad han höll på med. Några steg därefter kom jag fram till trapporna och fick ingenting att stämma. Hittade inga jämra trappor på min karta, i alla fall inte där jag tittade. Bestämde mig till slut för att fortsätta och inte förrän jag kom förbi nästa huskropp och vikit vänster gick det upp ett ljus. Då var det lika bra att fortsätta runt. Katastrofdåligt!
6. Tillbaka upp genom skogspartiet. Kanske hade tunneln varit snabbare. Annarsinget att bråka om.
7. Trivial.
8. Rätt plan, men ännu inte bekväm med att det går så fort på kartan, så jag missade en avtagsväg och fick ta några steg tillbaka.
9. Varför ingen kompass? När jag kom ner på vägen vid siffran nio så ligger en två stenar där i skogsbrynet. De ena normalstor och den andra riktigt stor. Kostar mig 25 sekunder.
10. Här skulle man ju ha rekat innan loppet. Det hade inte jag och jag klarade inte av att läsa den direkta staketöppningen. I alla fall inte när jag just lagt nästan en halvminut vid fel sten. Är nästan framme vid upploppet när jag fattar. När jag vänder tillbaka kommer Fredrik som startade 2:15 efter mig och drar in i öppningen före mig.
11. Efter Fredrik, men går om sista biten.
12. Bra läst och genomfört till avslutning. Ser inte tunneln jag borde ha tagit, vare sig på kartan eller i verkligheten. Har fullt fokus på andra tunneln. Drar vänster ovanför trappan och möts av stängd dörr innan jag kan ta ett par trappsteg och vika in i tunneln. Fredrik började sämre, men avslutade bättre och stämplar precis efter.
13. Ser inte att det går att smita ner vid hushörnet, så jag rundar återigen via trappan. Kanske skulle man sedan ha tagit kontrollen ovanifrån.
14. Rätt läst tror jag.
15. Värdelös utgång! Sedan skulle man förstås ha sneddat över första gården.
16. Rätt nöjd, men ett par sekunder snabbare hade det nog varit att fortsätta in på nästa gård och snedda på den.
17. GPS:en lite spattig, men så även jag. Drar in på nästa gård och får vända tillbaka till trappan. Fattar inte att loppet är slut och börjar därför ingen spurt.

Visa kommentarer (0)
 
Stockhol City Cup E1 (2014-05-14) Stockhol City Cup E1 (2014-05-14)