Stockhom City Cup Etapp 2 (2014-05-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skinnarviksparken
Arrangör: Södertörn/Sundbyberg
Distans: Sprint
Sträcka: 3,2km
Sträcka: 4.91 km
Tid: 29:32
Omöjligt att förneka. Jag är en riktigt dålig sprintlöpare! I dag rent av usel på det mesta, underkänd på allt från kartlösning till mental inställning. Det enda jag är bra på är att hitta på nya "skyll". I dag drar jag till med ögonen. Klarade inte av att läsa kartan ens när jag stannade! Winsplits räknar fram en bomtid på över fem minuter, vilket ingen av de 215 herrarna före mig i startlistan kunde matcha. Ingen var ens i närheten. Rätt imponerande att klara att bomma i den omfattningen när startintervallet är 15 sekunder och det borde finnas en mer eller mindre kontinuerlig ström av löpare att ta hjälp av…

Som vanligt får man ta GPS:en med en nypa salt vid sprint i stadsmiljö.

1. Hittade triangeln någorlunda snabbt. Min spontana idé var att dra ner höger i det öppna, men staketet talade emot trots att det är passerbart. Så jag hamnade på linjen. Långa trappan såg jag inte alls. Allt fokus på kartan, inget fokus på omgivningen. Inte rätt! En liten förklaring till att jag inte såg trappan på kartan (nytt skyll) kan vara den mörkare färgen som inte alls framträder lika bra som den ljusare som stigen på linjen är färglagd med. Skall inte påstå att jag har örnkoll på sprintnormen, men jag begriper inte varför bland annat trapporna och några stigar på denna karta är mörkare än de övriga? Nåväl, hela vägen fram till ringen försökte jag oroligt och förtvivlat utan att lyckas tyda om det går att komma ner till kontrollen den väg jag sprang. Jag stannade till och med upp någon sekund, men det hjälpte inte. Kunde inte urskilja detaljerna Blev glad när trappan dök upp framför mig och rann nerför den. Men väl nere slog det slint. Jag kunde hur jag än försökte inte hitta trappan på kartan. Inte en chans att se den i ringkanten. I stället för att då läsa på annat fick jag panik. Drog först vänster längs vägen, men när jag insåg att det var fel så drog jag utan plan och utan inläsning tillbaka, förbi kontrollen och ner till 11:an. Väl där visste jag åtminstone var jag var och kunde ta nya tag.

2. Här kom den mentala biten fullkomligt till korta. I stället för att bita ihop och springa resten av banan så bra som möjligt gav jag i princip upp. Skämmigt! Inga större problem med kontroll 2 dock.

3. Inte mycket att bråka om.

4. Såg möjligheten att hålla höjd, men det visade sig inte vara särskilt bra. Särskilt dåligt vid hushörnet där jag försökte gena lite. Funkade inte och jag fick stanna och ta några steg tillbaka. Otur! Hade varit klart bättre att gå ut höger till löpbara stigen.

5. Transport.

6. Genom kyrkan. Kanske inte jättedåligt, men rätt hade varit vänstervägval. Upp genom det gröna till hård stig hela vägen runt!

7. Äsch, som ofta valde jag att spara höjd. Förvånande ofta som det inte är Grov tvekan i avslutningen. Riktigt dåligt!

8. Valde att runda vänster. Tror att det var rätt.

9. Valde medvetet det vänstraste alternativet trots den lilla tillbakalöpningen. Tror att det var väldigt liten skillnad på de tre gångbara vägvalen. Gällde mest att bestämma sig och pinna på (och att inte göra fel).

10. Transport.

11. Insåg inte att man kunde dragit igenom lekparken utan läste det som en fälla. Valde höger för att det kändes kortare. Fel beslut! För mig hade det varit bättre med det enklare vänstervalet. Men höger blev det. Såg inte långa trappan ner till 11:an den här gången heller, utan siktade på att gå ner via det öppna området. I det läget hade jag glömt staketet som jag hastigt uppfattade vid starten. Väl där slog jag rakt på det och trasslade mig mellan två sektioner där det är en grön fläck. Trodde i det läget att jag gjorde något förbjudet men orkade inte ta något annat beslut. Desbättre fanns en mörkare grön på kartan så det var ok.

12. Fick för mig att det skulle vara lättare att ta kontrollen nerifrån. Vet inte om det var rätt?

13. Asså jag hade stått och rekat innan start att folk lufsade upp mellan tulpanerna. Ändå tog jag värsta omvägen på stigen. Inte listigt!

14. Jämmeroch elände, sprang till fel ring. Suck!

15. Här hade jag varit förut.

16. Börjar följa efter en ung vass kille som stämplade samtidigt som mig, vilket omgående förstörde möjligheterna till att göra rätt! Inte ens om jag valde att gå höger hade min start varit bra. Rättvist! När jag nu faktiskt plötsligt satsade på att nyttja andra löpare straffade det sig hårt. Lång tvekan innan jag insåg att jag måste springa vidare bakåt. Vänstervägvalet hade varit rätt. Hade till och med varit rätt att vända tillbaka till detta.

17. Ansträngde mig att kolla om kontrollen satt på utsidan eller insidan av hörnet. Tycket att jag var smart när jag struntade i framförvarande löpare och gick vänster om staketet. Visade sig dock vara långsammare. Trist! Nedslående när man faktiskt tar sig i kragen och hämtar in nödvändig information och beslutet ändå blir fel.

18. Högervägvalet är ju klockrent! Dessvärre har banläggaren sabbat den möjligheten genom placeringen av kontrollnumret 18! Det går ju inte att se att man kan komma upp där, vilket brorsan bevisade var fullt möjligt. Jag trodde att man skulle behöva springa ända till 12:an. Min plan var egentligen skogen, men jag missade ingångarna så det blev högervägvalet upp på höjden igen.

M. Försökte sträcka ut. Var egentligen inte jättetrött eftersom jag i min uppgivenhet lunkat på i relativt behagligt tempo.
Visa kommentarer (0)
 
Stockhom City Cup Etapp 2 (2014-05-21) Stockhom City Cup Etapp 2 (2014-05-21)