Haninge Dag-KM (2014-05-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lida
Arrangör: Haninge
Distans: Halvlång
Sträcka: 5,7km
Sträcka: 6.94 km
Tid: 55:05
Logisk avslutning på orienteringsvåren som Henrik helst vill glömma! I dag höll det hyfsat i nio kontroller innan det brast totalt. Jag begriper inte riktigt hur jag kan vara så dålig. Tror att det kokar ner till två problem: Att inte kunna hålla fokus och att helt sakna förmåga att hantera bommar. Jag klarar verkligen inte att läsa in mig när jag plötsligt inte är där jag tror. I övrigt kan man nog säga att det inte är någon direkt fördel för uppladdningen at vara på arrangörssidan när man skall springa själv. Det mest positiva med kvällen annars var att Sjögren var så förbålt bra så att man inte behöver känna att man brände någon chans på KM-titel. Jag fick stryk på samtliga kontroller! Hade nog inte klarat att konkurrera om jag så fått en snitslad bana.
1. Fick Inte på GPS:en från start. Borde nog ha kilat upp på vägen tidigt. Sprang länge på fältet.
2. Full kontroll.
3. Dålig kompass! På linjen med bra kompass eller vänster om linjen med kartkontakt hade varit bättre. Kostade nästan en minut.
4. Dålig inledning! Vet Inte riktigt vad jag höll på med Transporten ok, men sedan fattar jag inte hur jag kunde komma snett in i ringen. Tycket att jag var noggrann. Kan jag inte ha varit, i alla fall inte på rätt sätt.
5. Inget att bråka om.
6. Bra! Lite förvånad att stenen dök upp tidigt! Stegade för ovanlighetens sista biten men enligt räkningen skulle jag inte ha varit riktigt framme.
7. Kompass? Måste uppenbarligen fundera på hur jag använder den! Fast när jag kom upp på stigen och gjorde en liten snedförflyttning så var den faktiskt oanvändbar en liten stund, uppenbart påverkad av gruvhålet! Fast väldigt lokalt den hämtade sig efter bara några meter. Hjälpte dock inte mig som ändå sprang snett och alldeles för långt upp på höjden.
8. Ganska bra får syn på Love långt framför, kanske en minut. Känns bra eftersom han startade fyra före.
9. Lite för tveksamt.
10. Här kommer det! Inledningen vägen tror jag inte är så tokig, men sedan är avståndskänslan brutalt usel. Kraftledningen såg jag varken på kartan eller i verkligheten. Tror att jag går upp innan branterna när jag i själva verket passerat dem sedan länge. Rakt på en riktigt vacker lite brant. Tycker att allt stämmer bortsett från att skärmen saknas. Fullkomligt noll inläsningsförmåga. Irr utan plan. Borde inte varit så knepigt att identifiera branterna jag rör mig kring, men jag tror ju att jag är alldeles vid kontrollen kanske bara någon liten larvig höjdkurva fel. Till sist biter jag surt och tar mig ner till vägen igen för att börja om. Inte ens där lyckas jag läsa in mig fast jag nu upptäcker kraftledning. Till slut följer jag Janne och Janne upp. Minst sju minuters bomtid! Skall inte få förekomma!
11. I ren frustration hakar jag på Janne Dahlberg och förundras över hur fort han springer. Man kan ju tycka att jag som mappat klasser med banor och sorterat kartor borde veta att vi itne springer samma bana. Drar förbi kontrollen i god fart innan jag börjat ana ugglor i mossen. Tar ytterligare nästan 200 meter innan jag motvilligt erkänner att jag gjort bort mig. Räddningen från det läget måste klassas som underkänd. Fem minuter til låt skogen. Starkt jobbat att få ihop det på en kontroll som bara mäter 150 meter.
12. Å var var kompassen på denna sträcka? Fattade att de gröna strecken på kartan var någon slags gräns, men inte att jag kunde nyttja den. Greilert upplyst efter loppet om att den var tydligt utmärkt med vitmålade träd. Grrrr!
13. Bra att gå norr om linjen, fast det blev något för mycket. Förundrades över höjden på kontrollhöjden och höjden innan. Hade förväntat mig något mindre.
14. Hade kunnat undvika nedförsbranten och tjänat någon sekund.

Visa kommentarer (0)
 
Haninge Dag-KM (2014-05-27) Haninge Dag-KM (2014-05-27)