SCC E3 (2014-06-04)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rålis
Arrangör: Södertörn o Sundbyberg
Distans: Sprint
Sträcka: 3,2km
Sträcka: 3.75 km
Tid: 20:23
Stark kandidat till tråkigaste sprint jag har sprungit. Närmaren ren löpning än så här kommer man inte med en karta i handen. Men man får ha förståelse för att det måste vara rätt knepigt att hitta tre bra områden varje år. Min insats som vanligt numera klart otillfredsställande. För en gångs skull kunde jag ligga före i orienteringen och även ha riktigt god koll på definitionerna. En enda kontroll var någon orientering att tala om och då brände jag så klart en och en halv minut. Inte många i startfältet som kom upp i den bomtiden i dag. Orken lite märklig, blev egentligen inte särskilt trött och det kändes som att jag enkelt hade kunnat mala på någon kilometer till i samma tempo. Men samtidigt helt utan möjlighet till högre tempo. Då hade jag blivit jättetrött direkt.
1. Löpstart, lite skönt dock att komma in i det och få ta första kontrollen utan att göra bort sig.
2. Ren transport. Valde några extra steg på asfalten i stället för genare väg. Tror att det kan löna sig.
3. Inget att tänka på.
4. Här hade man kanske kunnat spara ett par sekunder genom att gå vänster om första huset.
5. Tillbaka nerför trappan, sedan transport.
6. Helt rätt vägval i förväg, insåg det och fick det bekräftat, blev mallig. Full koll på den lilla svårigheten (som minimerades vid vänstervägval) att veta att kontrollen satt på insidan. Såg faktiskt en gubbe som missat det.
7. Återigen en liten svårighet att ha koll på vilken sida av staket. Kunde ha genat lite mera.
8. Rätt vägval igen!
9. Transport!
10. Trahsport, men tightare linjen höger om häsken hade förstås sparat någon sekund eller två.
11. Helt meningslös, fast antar att de ville styra löparna från den rastrerade skateparken.
12. Tämligen meningslös.
13. Meningslös.
14. Chansade på att det skulle gå hyfsat bra att komma igenom det mörkgröna i ringen, vilket det gjorde. Därmed rätt väg, men det kunde man väl egentligen inte riktigt vara säker på. Tänk om det hade varit taggbuskar…
15. Transport.
16. Å så kommer blundern. Självklart spelar en viss trötthet och syrebrist i hjärnan in. Påtaglig oförmåga att växla in på noggrann kartläsning. Trappan under linjen nära kontrollen uptäckte jag inte. Mycket snabbt övertygade jag mig om att det var en återvändsgränd som banläggaren gillrat som fälla. Såg tre alternativ; runda höger, upp mot husen något vänster för att därefter runda höger eller runda vänster. Fastnade av okända skäl för det sämsta vänsteralternativet. Noggrannheten begränsade sig till att jag inte kunde följa huskropparna. på grund av återvändsgränden vid den bortre. Sedan började jag röra mig och släppte förmodligen kartkontakten helt och hållet. Obegripligt att vika ner vänstra stigen, särskilt somd et var en gubbe före som fortsatte uppåt. Enda teorin är att jag inte ville ta npgon mer höjdkurva där och då. Sedan trasslade jag mig fram, gick inte fort, var inte lättsprunget. När jag plötsligt upptäckte ett staket till vänster slog tanken om återvändsgränden till. Och jag bestämde mig för att vända tillbaka och gå ner vänster, vilket tog rejält med tid. Att jag inte var i närheten av återvändsgränden eller att det skulle vara en gräsplan bekymmrade mig inte alls. Makalöst vad hjärnan kan hitta på!
17. Transport,
18. Började på vänstervägvalet, men kom på att det högra var bättre.
19. Transport, för inte kan väl det längre högervägvalet komma i spel? Viss oro för att bomma hämmade farten.
20. För kort för att få upp någon förspurtsfart.
21. För kort för att få upp någon spurtfart.
Visa kommentarer (0)
 
SCC E3 (2014-06-04) SCC E3 (2014-06-04)