Natt-DM (2014-09-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rösjön
Arrangör: Täby
Distans: Natt H40
Sträcka: 6,5km
Sträcka: 9.17 km
Tid: 88:44
Inte något vidare! Första löpstegen i september och trött och sliten efter arbetsveckan. Piggare efter loppet! Flera lusiga riktningar och ofokuserat i ringarna. Fast riktigt så dåligt som resultatet skvallrar om var jag faktiskt inte. Lampan gav utan förvarnaing upp (Aaaaaarrrrhhhh) efter 17:e kontrollen. Tappade fyra placeringar ca 11 minuter.
1. Långt till startpunkten. Blev völdigt förvirrad av snitseln som var till för att mötande löpare ine skulle krocka. Jag försökte förtvivlat hitta det förbjudna området på kartan som inte fanns. In i skogen, sökte stigen till höger. Följde den till lilla diket och visste exakt var jag var när jag bara skulle ta kompass upp på höjden. Värdelös riktning och när jag kom till en tydlig liten ås fattade jag ingenting. Fortsatte lite halvhjärtat utan att se att höjden låg till höger. Blev en rejäl krok. Tre minute rpå första kotnrollen Bläk!
2. Attacken i ringen kunde varit betydligt mer bestämd.
3. Bra fram till stora kärret. Men väl där borde jag korsat det så utan att spring diagonalt och långt i det gröna. Inte fel att dra upp på toppen. Rätt bra koll faktsiskt. Men väl där uppe hade kompassen gärna fått vara med i matchen. Nu Fösökte jag bara läsa karta och i kombinatione med min lusiga inre kompass gick jag ber åt fel håll. En och en halv minut tog nog irret.
4. Planen var att gå på eller i alla fall nära linjen, uppe på höjderna. Hade kanske varit rätt om terrängeen inte varit krafigt stenbunden. Tog oändlig tid och rätt hade varit runda, kanske vänster? Den kraftiga riktningsavvikelsen är svårförklarliga, men jag insåg vad jag höll på med och avslutningen när jag väl lämnat den otroligt tidskrävande stenterrängen var rätt bra.
5. Böjden i kärret var för att försöka hitta löpbart, att undvika det gröna så mycket som möjligt. Tveksamt på andra sidan.
6. Rätt ok!
7. Rakt på kontrollen! Kan inte varait många centimer från reflexen och jag begriper verkligen inte hur jag kunnat undåga att se den? En minut kostade utflykten.
8. Transport.
9. Bra.
10. Helt ok, lite tveksamt.
11. Kanke hade det varit bättre att börja rakt ut på stigen. I avslutningen är jag på väg rakt upp mot kontrollen när jag ser staketet i verkligeheten och därefter på kartan. Blir osäker och gör en liten sidotripp. Inte bra!
12. Eftersom jag nu upptäckt staketet läser jag meridianen som sådant också. Nästan begripligt med tanke på att det ser ut som staket och meridian möts i ett hörn. Men det som ställer till det för mig är dålig riktning. Stannar upp en stund när jag blir intesivt betraktad av ett bar djurögon. Kommer fram till att det nog var rådjur.
13. Lite trassligt och långsamt
14. Äsch, siktar medvetet något vänster för att slå på stora branten. Går ner precis bredvid den utan att inse att den finns där. Undrar hur hög den var, jag såg framför mig ett rätt redigt exemplar, menden kan inte ha varit särksilt hög. En minut till åt skogen.
15. Rätt ok.
16. Tveksam eller noggrann i stigkorste. Behöver inte ha varit fel även om det känns lite larvigt.
17. Här fattar jag ingenting igen. Orienterar bra rakt på kontrollen och måste i princip stå på den. Andra gången i loppet (7:an) som det måste vara svårare att inte se reflexen än att se den. Bestämmer mig hyfsat kvickt för att springa tillbaka till branten innan och börja om. Mycket sämre andra gången, men får en reflexflash.
18. Dålig utgångsriktning, sedan lägger lampan av utan någon som helst förvarning. Jag fipplar lite med kontakt och brytare några gånger innan jag inser att den är oåterkalleligt död. Väldigt mörkt är det. Går inte att ens skymta karta eller kompass. Tar fram min lilla röda extra diod. Svårt att se särskilt mycket av karta, men kompassnålen känns bra. Tar mig fram lite skateliga och förundras över att det inte kommer en eller ett par löpare som jag kan hänga på. De lampor jag ser på håll verkar förvirrade och inget att hålla sig i. Är inte särskilt duktig på att hålla riktingen och påverkas en del av några enstaka lampor som glimmar till. Kan inte riktigt bestämma mig om jag bara satasr på att ta mig til mål eller om jag skall försöka ploca de enkla kontroller som är kvar. Kommer fram till en annan kontroll som jag ser någon stämpla innan jag tar mig ut på elljuspåret. Inte säker på var jag är så jag går lite höger för att få full koll. Letar sedan rätt på min kontroll. Betydligt svårare att se reflexen när man inte har någon egen ljuskälla. Såg faktiskt själva kontrollställningen först.
19. Tänker att jag i alla fall skall göra mitt bästa för att vinna det långa upploppet. Tar ett par andetag innan jag stämplar sista kontrollen.
20. Drar i väg i god fart, dessvärre följer jag inte snitseln (såg ingen, vet inte om jag kan skylla på att jag saknade lampa). Efter femtio meter på elljuspåret anar jag oråd och får vika upp i skogen för att trassla mig fram til upploppsfållan. Muntras upp av Ulfs röst bakifrån: ”Vad du luras!”

Visa kommentarer (0)
 
Natt-DM (2014-09-12) Natt-DM (2014-09-12)