Novembertävlingarna Lång (2014-11-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tumba
Arrangör: Tullinge
Distans: H21 Lång
Sträcka: 8,6 km
Sträcka: 10.29 km
Tid: 78:42
Haninges Ultra-KM! Därav den något märkliga idén att springa H21. Inte för att det blir ultralångt, men lite längre än vanligt i alla fall och lite kul att inte bara gubbarna utan även Egil, Hugo och Carolin sprang samma bana. Varken fart eller ork tillräckligt för att konkurrera om någon KM-titel, men jag gjorde vad jag kunde. Förutom den väldigt märkliga andra kontrollen så hade jag bra koll och ångade på i mitt tempo.
1. Såg när Carolin drog i väg och eftersom det var kort till startpunkten även i dag bestämde jag mig för att vika väsnter som hon gjorde redan innan jag startade. Nästan lite fusk, men det straffade sig för jag tror inte att det var bästa valet. Både stigen höger eller upp på höjden på linjen hade nog varit bättre. Nåväl, jag var inne på attr vika upp höger ganska snabbt och gå höger om den halvstora, tydliga höjden bredvid stigen. Men det var inte inbjudande så jag rundade lite mera. Avslutningen fullt godkänd.
2. Helt och hållet obegripligt. Vad tusan höll min nya Silva Race Jet på med? Skall erkänna att jag slarvade med kartläsningen och mest sprang mot som jag trodde nerförsbacke följt av det stora kärret. Men någon jämra riktnigngskoll måste man väl ändå ha. Blev riktigt förvånad när jag skymtade det stora fältet föröver. Tog en stund innan jag insåg vad det betydde och därifrån räddade jag bra. Bomtid 4.27 enligt Winsplits.
3. Koll!
4. Bestämde mig för storstig vänster. Gott genomförande. För varje steg tänkte jag dock mest på hur mycket fortare en del av mina konkurrenter skulle röra sig på samma sträcka.
5. Kändes långt att runda det mörkgröna så jag försökte minimera genom att från stora stenen söka det trekantiga kärret. Funkade fint.
6. Sprang på och kände att det kom folk efter. Blev lite hetsad. Typiskt vred jag huvudet åt häger när jag passerade kontrollen och fick vända upp igen.
7. Letade mig fram, med mer koll på kartan än kompassen. Min för helgen nya giv att använda kompasspetsen på nya kompassenär har inneburit ett uppsving för kartkontakten.
8. Äsch drogs vänster av en annan löpare. Positivt dock att jag kände det och kollade höger. Kändes inte så farligt, lite förvånad att Winsplite markerade bomtid: 36 sekunder.
9. Snyggt!
10. Tänkte gå på linjen mellan kärren, men fick inte naturen att stämma riktigt. Gled höger och läste in mig i farten. Hyfsad koll sedan.
11. Prydligt!
12. Valde att sikta på den mindre stigen för lejonparten av transporten. Funkade väl rätt bra, men varför inte ta den större stigen åt höger? Hade gått minst lika fort. Inga anmärkningar på sista biten upp till släpstigen genom det gröna och upp på kontrollhöjden.
13. Hoppsan! Precis samma sträcka som i gårdagens H40. Kan tydligen bli så om man byter klass. Trött tänkte jag att jag kör på samma sätt. Gick dock vänster om branten en bit upp efter det gröna. 23 sekunder långsammare än gårdagen.
14. Sökte stigen till höger för att undvika lite grönt. Inte samma kontroll som i går, men kändes lite larvigt likt ändå.
15. Lite nytta att jag rekade denna kontroll under lördagsloppet även om jag inte hade den själv då.
16. Bra, lite lättare när man tagit den dagen innan.
17. Försiktig första stegen ner. Sedan skickade jag på bra. 3 sekunder långsammare än lördagen.
Visa kommentarer (0)
 
Novembertävlingarna Lång (2014-11-09) Novembertävlingarna Lång (2014-11-09)