Gustavsberg Lång (2015-04-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Insjön
Arrangör: Gustavsberg
Distans: H45
Sträcka: 6,6 km
Sträcka: 7.98 km
Tid: 63:51
I dag hade jag bestämt mig för att från första steg hålla utkik efter eventuella trix från den onde. Men ännu en gång överlistade Sintram mig. Redan innan första steget slog han till. Rätt dråpligt faktiskt, en väl utförd fälla. Jag hade samma starttid som en av Centrums gubbar som för någon slags tiomilauttagning gått ner till H21. Centrumkompisarna påminde honom om at ta rätt kontrolldefinition och då upptäckte jag att jag höll på att pilla in H40 i hållaren. Jag blev mycket glad att upptäcka blundern…
1. Hade kollat i startfållan att jag skulle ha en sänka. Drog iväg i hyfsad fart, med sjysst kartkontakt. Perfekt koll och rakt på punkthöjden… Ähmenvaff… Jag skulle ju ha en sänka. Jodå, fel karta. Bara att bita i det sura och kuta tillbaka till starten. Exekt tre minuter kostade H40-utflykten (plus den psykiska ansträngningen och att jag ödslade min bästa fart för dagen och en riktigt bra inledning innan jag egentligen kommit igång). Den riktiga kontrollen gick hyfsat även om jag var tvungen att sakta ner rejält för att läsa på väg in i ringen.
2. Vet inte riktigt vad jag kall säga om detta. Rätt att inte ta höjdkurvorna på linjen. Fel att inte sköra fälthörnet bara för att det råkade finnas ett staket. Sedan hade jag dömt ut den väg jag sprang även om den såg bra ut för att den var lite för lång. Planen var at springa i dalen med sankmarkerna och jättebranterna. Trodde faktiskt att jag gjorde det! Kontrolltagningen lite tveksam. Inte konstigt eftersom jag inte kom där jag trodde.
3. Bra!
4. Bra!
5. Tror att vägvalet var rätt. Ingen ork. Kändes riktigt trögt.
6. Riktigt segt uppför. Slarvig liten krok i ringen.
7. Larvigt! Bra genomfört, men branten hade ett hörn som inte syns på kartan. Jag tycker att skärmen satt på ”fel vägg”. Kostade faktiskt rätt mycket, säkert 20 sekunder i alla fall.
8. Ingen fart.
9. Gick upp till rätt platå eftersom den skulle vara bred och tydlig. Bra plan!
10. Helt ok!
11. Helt ok!
12. Helt ok!
13. Hade en tanke att runda på stig höger, men det kändes som för många steg?
14. Bra tills de började närma sig. Blev dock omsprungen av löpare med betydligt högre fart. Försökte hänga på och plötsligt var jag för långt och fick vända upp. Ca 45 sekunder.
15. På väg in i ringen så kommer Joakim som startade fyra minuter före bakom. Förvirrad eftersom jag med dagens ork och lusiga fart räknat med att han skulle vara helt utom räckhåll. Tappade kartfokus, men fick hjälp av Joakim som såg kontrollen.
16. Joakim drog iväg och jag försökte hänga på. Kände att riktningen var fel och rätade upp, men drogs med igen åt höger. Fördelen blev avstämning mot hus och asfalt. Men jag lyckade inte ta min egen riktning utan påverkades fortfarande av Joakim som var längre till höger. Hittade sten utanför ringen som dock var aningen liten. Joakim före upp till kontrollen.
17. Efter Joakim.
18. Ingen spurt. Från målfållan direkt på toa. Det är svårt att hålla löpfart i den belägenheten. Kanske en förklaring till att det gick så segt och var så jobbigt.
I dag var kondition nog tämligen utslagsgivande, vilket inte gynnade mig. Kändes väldigt segt. Orienteringen var jag hyfsat nöjd med även om den chanserade på slutet.

Visa kommentarer (0)
 
Gustavsberg Lång (2015-04-25) Gustavsberg Lång (2015-04-25)