Ravinen medel (2015-04-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gålö
Arrangör: Ravinen
Distans: H45
Sträcka: 4,6km
Sträcka: 5.18 km
Tid: 43:30
Långt ifrån fulländat, men ändå någorlunda stabil orientering. Men det behövs betydligt mer ork och fart! Var kan man köpa det?
1. Noga med att ta rätt karta idag! Trasslade mig fram försiktigt och tveksamt på skrå. Rätt hade varit att ta extra höjd upp på toppen och blåsa på därifrån.
2. Funderade på höger eller vänster, tror att jag valde rätt. Några meter för högt i ringen.
3. Usel utgång mot femte kontrollen. Upptäckte misstaget i ringkanten. Bra därifrån. Kan ha kostat en havminut.
4. Bra!
5. Bra!
6. Lite störd av D21:a som frågade var vi var när jag kom ner i dalen innan det gröna. Rubbade mina cirklar lite och jag glömde ta ny riktning. Korrigerade hyfsat, men med lite tvek. WInsplits markerar 23 sekunders bom…
7. Vägvalsmiss! Tog först ett par steg bakåt för det korrekta högervägvalet via stigsnutten och branten. Ändrade mig och gick vänster om kullen. Man kan undra varför? Misslyckades totalt med att ha koll på när jag skulle avbryta den lite trassliga rundningen. Kom ner vi diket där det såg ut att kröka. Tryckte in höjdkurvorna framför mig i en felaktig verklighetsbild-. Kompassen sa eller formligen skrek något annat, men det lyckades jag ignorera. Imponerande. Det enda positiva var att jag lyckades begripa ungefär vad som hänt så att jag kunde begränsa skadan.
8. Rätt bra. Koll hela vägen. Planen var att så småningom följa surdraget mot kontrollhöjden. Enda missen var at jag inte hade koll på definitionen. Trodde att jag skulle ha en av punkthöjderna, inte sänkan bakom.
9. Bra!
10. Planen var att gå vänster om branten, vilket hade varit rätt. När jag kom nästan rakt på den ändrade jag mig och gick höger. Lite tveksamt i ringen.
11. Bra!
12. Rätt säker på att jag var höger och kunde med ett uns tvek vinkla vänster mot kontrollen. Inte så dumt med den förlängningen om det bara varit avsiktligt från början.
13. Bra!
14. Förvirrad först att jag skulle till 10:an igen. Dålig utgångsriktning, inte alls enligt plan. Den grundlade senare lilla förvirring. Flax att slå på stigen genom det gröna, men de vita snitslarna förvirrade mig. Fick för mig att det därför kanske var en nygjord stig för ungdomsbanorna och alltså inte den på kartan redovisade. I ärlighetens namn trodde jag att jag var närmare linjen. Dålig orientering här alltså, mest på chans. Men lugnade ner och tog konsekvensen i form av ändå begränsat tidstapp (en minut) för att hitta rätt. Det var i alla fall inte helt uselt.
15. Linjen till kontrollen dolde effektivt stigen för min i detta läge stirriga blick. Tappade därför några sekunder p å att följa diket i stället.
16. Skickade på vad jag hade i spurten och belönades med sträckseger i klassen.
Visa kommentarer (0)
 
Ravinen medel (2015-04-26) Ravinen medel (2015-04-26)