Trekvällars E3 (2019-07-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nackareervatet
Arrangör: Ravinen
Distans: H45 Lång
Sträcka: 6,8km
Sträcka: 8.55 km
Tid: 76:15
Trekvällars över. På det hela taget en klart beige insats från min sida. Etapp 3 inte fullt så usel som etapp 2, men ingen höjdare precis. Får ta med mig att jag stundtals orienterar helt ok. Men det är som golf, det spelar ingen roll om man gör par periodvis och kanske till och med blixtrar till med en annan birdie birdie om man på andra hål slår out-of-bounds och fyrputtar. Lägstanivån får helt enkelt inte vara fullt så usel. Men positivt i alla fall att kroppen kändes betydligt piggare efter tre dagars orientering än före. Det får bli startskottet för sommarträningen. Med viss fördröjning förstås. Börjar på måndag…
Förresten, tack Ruslan! Riktig orientering alla dagarna. Inte minst etapp 3, som annars i trekvällars historia ofta bjudit på rena löparbanor. Betydligt roligare så här.
1. Jobbig start uppför. Hyfsad koll.
2. Lite lurig kontrollplacering.
3. Tyckte att jag skötte mig rätt bra. Mycket förvirrade människor i skogen. Kanske därför jag tvekade och spillde lite tid i kontrolltagningen.
4. Kan inte riktigt dra mig till minnes varför jag bågade höger. Tror ändå att jag hade hyfsad koll på vad jag höll på med hela vägen. Inga problem. Stämplade strax efter Egil.
5. Inga problem. Kontakt med Egil.
6. Hyfsad koll igen. Men kontrolltagningen var svår. Bekvämlighetsvilade lite länge en trappa upp i stället för att hoppa ner och leta.
7. Lite för defensivt med stigvägvalet. Kunde i alla fall inte höja farten och tjäna in den längre vägen. Gick i uppförsbackarna. Linjen med masten som tydlig hjälp hade varit att föredra. Inga problem orienteringsmässigt.
8. Tyckte att jag ändå hade klarat mig hyfsat så här långt. Men nu gjorde jag inte jobbet. Hölll inte koll på kompassen och läste kartan klart bristfälligt. När jag med fel riktning fick en brant och tydlig höjd till höger så antog jag okritiskt att det var dit jag skulle. Kostade fem minuter och en del klättring att komma till sans. Grrrrr!
9. Irriterad. Tog jag mig ner på stigen. Såg ut den otydliga stigen vänster om linjen, men så fick jag ett obegripligt hjärnsläpp och sprang rakt fram. Det kostade, både tid och ork. Långsam och oskarp ner mot kontrollen.
10. Här undrar jag en smula över kartan. Kändes som att det saknades en större klump mellan böjda branten och där kontrollen satt. Rann iväg lite sekunder.
11. Tänkte att jag skulle bita i det sura och ta höjd direkt i utgången. Insåg först när det sluttade utför att det var helt fel. Runda vänster hade sparat svåra, tidskrävande höjdkurvor. Bortsett från det ok.
12. Intressant vägval. Jag var både under och efter loppet klart nöjd med min utflykt till höger. Lätt, transport, minimalt med höjdkurvor och lättkontrolltagning. Motiverade valet också med att utflykten inte är så stor som 7500-delen gav intryck av. Men de bästa gick vänster om sjön.
13. Ok.
14. Borde sprungit längre på stigen. Men hur skulle jag kunna ana att det var tidsödande trassligt att försöka spara några steg.
15. Kunde inte riktigt tro mina ögon att det inte var slut nu. Jag var helt klart redo för målgång. Men tillbaka till skogen. Identifierade sträckan som svår och var noggrann hela vägen. Mycket folk vid kontrollen vilket hjälpte till. Lite irriterande när man har koll.
16. Ok.
17. Ok.
18. Erkänner, orienterade inte.
19. Tänkte att nu behövde jag inte spara på krutet. Dags för raketspurt! Märkligt nog stannade det vid en tanke. Men det hade i alla fall inte hjälpt. Efter 200 minuters orientering över tre kvällar fick jag stryk av brorsan med 15 sekunder. Det hade knappt Bolt plockat på upploppet.
Visa kommentarer (0)
 
Trekvällars E3 (2019-07-03) Trekvällars E3 (2019-07-03)