Åvinge, medel (2019-08-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Åvinge
Arrangör: Tumba Mälarhöjden
Distans: H45 Medel
Sträcka: 4,2 km
Sträcka: 5 km
Tid: 50:17
Utifrån min upplevelse av banans tuffhet (rejält sådan) och svårighetsgrad var jag ändå rätt nöjd i mål. Bortsett då från en obegriplig fyraminutare och en dyr kontrollpunktsmiss. Tyckte att jag klarade mig hyfsat även om det gick långsamt både nerför och uppför. Men Peter var fyra och en halv minut före, Mats sju och en halv och Henrik 11 minuter! Vassa gubbar!
1. Har svårt för korta förstakontroller innan man kommit in i orienteringen. Kanske just därför de kan ha ett existensberättigande? Just denna lite märkligt dock. På vägen mot tvåan, så det enda det gjorde för den sträckan var att minska vägvalsmöjligheterna. Två äldre gubbar som startade samtidigt som jag hade dessutom samma kontroll. Det kan nog inte sägas vara helt hundra ur banläggningsperspektivet. Själv började jag oroligt sökandet redan vid kraftledningen och tappade kanske 20 sekunder. Tur för mig att gubbarna fyllde på bakifrån och stämplade.
2. Dålig riktning, men korrigerade mig fram.
3. Höll på att trassla till det, kom lite för långt ner.
4. Lite vänster igen, odistinkt och ängsligt. Tog lite hjälp av masten.
5. Den satt längre ner än jag trodde (helt rätt).
6. Här gick det trögt, redan trött.
7. Försiktig andra halvan, identifierade den som svår. Kanske inte så dumt, jag hittade i alla fall.
8. Riktigt jobbigt uppför. Långsamt.
9. Obegripligt, kan det vara 150 meter. GPS:en påstår att jag gick rakt på, men inte såg jag någon sten eller skärm där. Då blir det förstås rätt förvirrat när man desperat försöker hitta någon alternativ förklaring till hur jag rört mig och var jag hamnat. Vet faktiskt inte riktigt hur jag borde ha gjort när det väl var tydligt att jag bommat. I den bästa av världar borde jag förstås varit så säker på mig själv att jag gått tillbaka i mina egna fotspår. Men hur ofta är det så? Får klassa det som shit happens. 4 minuter i sjön.
10. Rätt bra, om än inte fort.
11. Helt ok trots att jag tappade riktningen.
12. Bra väg.
13. Bra.
14. Ajaj, transporten bra, men trodde att jag skulle ha en av punkthöjderna, inte branten där nedanför. Trist, i övrigt var jag noggrannare än vanligt att kolla kontrollföremålen. Stod och svor, säker på att jag var rätt. Övergick till att klaga på den enligt min upplevelse generellt sett rätt godtyckliga gulmarkeringar på kartan (jo, jag vet att jag är för dålig för att klaga). Följde till slut en annan löpare ner till branten. En och en halv minut.
15. Trasslade mig fram, tog tid.
16. Ok, lite rakare hade kanske inte skadat.
17. Runt vänster var tydligen ett bra val. Över och uppifrån säkrare enligt min erfarenhet. Fast bågen var inte med i planen.
18. Rundade brant på väg ner, inte optimalt. Lite orolig att bomma men fick hjälp av ett par löpare före.
19. Niklas framför en bit ut på fältet, sprang därför vad jag förmådde hela vägen. Död i mål.
Visa kommentarer (0)
 
Åvinge, medel (2019-08-25) Åvinge, medel (2019-08-25)